Kiimingin Erämiehet Ry

JÄSENTIEDOTE II / 2017

23.8.2017
PUHEENJOHTAJAN TERVEISET JA KESÄKOKOUSASIOTA

Seuran kesäkokous pidettiin Reposelän majalla 8. päivänä elokuuta.
Hirvilupien määrää nostettiin jälleen n. 30%:a edelliseen vuoteen verrattuna. Hirvilupien kokonaismäärä on 32 aikuisen ja 28 hirven vasan lupaa. Hirvenmetsästykseen osallistuu tulevana syksynä 75 henkeä.
Kauriiden metsästykselle asetettiin 10 kauriin kokonaiskiintiö, syyspyyntiin 8 kpl ja kevätpyyntiin 2 kpl. Kaadetuista kauriista ilmoitus Suomen riistakeskukselle ja seuran puheenjohtajalle (seurantaa varten) Metsästäjä voi ampua jahtikauden aikana enintään yhden kauriin. Seuruepyynnissä saalis jaetaan osallistujien kesken. Kanalintukantaa seurataan seuramme alueella riistakolmiolaskennan avulla. Tänäkin kesänä on laskettu myös alueellamme sijaitseva riistakolmio. Riistakolmioiden laskentatuloksia voitte tarkastella osoitteessa https://www.riistakolmiot.fi/.
Metsästysajat seuramme alueella ovat asetuksen mukaisia aikoja. Maa- ja metsätalousministeriö on esittänyt aikoihin rajoituksia, tarkista metsästysajat ennen metsästykseen ryhtymistä.
Metsäkanalintujen metsästysajat löytyvät http://www.riista.fi tai http://www.mmm.fi sivuilta.

Hyvää jahtisyksyä toivottaa
Hannu Puirava
puheenjohtaja

Kesäkokouksen päätöksiä:
Saaliskiintiöt jahtikaudella 2017
Kokonaispistemäärä 12 pistettä
Koppelo ja riekko rauhoitettu
Metso 9 pistettä (yksi kpl/metsästäjä)
Teeri 4 pistettä
Pyy 3 pistettä
Jänis, fasaani, kyyhky, vesilinnut ja pienpedot ei pisteytystä.

Rauhoitusalueet (huomaa uutena Lauttalammen vesilinnustuskielto)
Jääli: Laivakankaantie- iso sähkölinja- Koitelintie (Jäälinjärven alue). Lauttalammen vesialue ja 100m lähempänä rantaa ei saa metsästää vesilintuja.
Kirkonkylä: Hautausmaalta tulevan sähkölinjan ja Kuusamontien välinen alue sekä isoa sähkölinjaa Kiiminkijokeen tuleva Kuusamontien puoleinen alue.

Ilvesjahti alkaa 15-16.12. ja 22-23.12. havaintojen ja kelien mukaan yhteislupa-alueella. Jahtiin osallistujilla täytyy olla whatsapp-sovellus (tiedotukset jahdista vain sitä kautta). Ilmoittautumiset Antti Koivistolle, p. 040 360 3191.

Oulun seudun ympäristötoimen elintarvikevalvonnan Oiva-raportti (09.11.2017) löytyy alla olevasta linkistä:
https://www.oivahymy.fi/hae-yrityksia/#text=kiimingin%20er%E4miehet&