Kiimingin Erämiehet Ry

JÄSENTIEDOTE II/ 2019

13.8.2019

PUHEENJOHTAJAN TERVEISET JA KESÄKOKOUSASIOTA

 

Seuran kesäkokous pidettiin Reposelän majalla 6. päivänä elokuuta.

Hirvilupien määrä laski anotusti  n. 50%:a edelliseen vuoteen verrattuna. Hirvilupien kokonaismäärä on 11 aikuisen ja 11 hirven vasan lupaa. Hirvenmetsästykseen osallistuu tulevana syksynä 70 henkeä.

Kauriiden metsästykselle asetettiin 10 kauriin kokonaiskiintiö, syyspyyntiin 8 kpl ja kevätpyyntiin 2 kpl. Kaadetuista kauriista ilmoitus Suomen riistakeskukselle ja seuran puheenjohtajalle (seurantaa varten). Metsästäjä voi ampua jahtikauden aikana enintään yhden kauriin. Seuruepyynnissä saalis jaetaan osallistujien kesken. Kanalintukantaa seurataan seuramme alueella riistakolmiolaskennan avulla. Tänäkin kesänä on laskettu myös alueellamme sijaitseva riistakolmio. Riistakolmioiden laskentatuloksia voitte tarkastella osoitteessa https://www.riistakolmiot.fi/.

Metsästysajat seuramme alueella ovat asetusten mukaisia aikoja. Maa- ja metsätalousministeriö voi esittää aikoihin rajoituksia, tarkista metsästysajat ennen metsästykseen ryhtymistä.

Metsäkanalintujen metsästysajat löytyvät http://www.riista.fi tai www.mmm.fi sivuilta.

Laskutuksessa ja yhteystiedoissa on havaittu edelleen virheitä, nämä johtuvat jäsenrekisterikoneen  rikkoontumisesta. Jos saat mielestäsi väärän laskun tai väärään osoitteeseen, ota yhteyttä puheenjohtajaan, niin tilanne korjataan. Pahoittelemme, jos olemme aiheuttaneet mielipahaa.

Hyvää jahtisyksyä toivottaa

Hannu Puirava

puheenjohtaja

Kesäkokouksen päätöksiä:

Saaliskiintiöt jahtikaudella 2019

Kokonaispistemäärä 12 pistettä

Koppelo ja riekko rauhoitettu

Metso            12 pistettä

Teeri              6 pistettä

Pyy                3 pistettä

Jänis, fasaani, kyyhky, vesilinnut ja pienpedot ei pisteytystä.

Rauhoitusalueet (huomatkaa Lauttalammen vesilinnustuskielto)

Jääli: Laivakankaantie- iso sähkölinja- Koitelintie (Jäälinjärven alue).

Lauttalammen vesialue ja 100m lähempänä rantaa ei saa metsästää vesilintuja.

Kirkonkylä: Hautausmaalta tulevan sähkölinjan ja Kuusamontien välinen alue sekä isoa sähkölinjaa Kiiminkijokeen tuleva Kuusamontien puoleinen alue.

Oma riista sovelluksesta löytyy kartta pienriistalle ja hirvelle, jäsenen pitää olla liittynyt seuraamme oma riistassa.

Alueen tunnukset muille sovelluksille: Hirvi 76PXVYPC7Z ja pienriista 5RTXRT4PEL

Pesärosvojen poistokampanja:

Kokouksessa hyväksyttiin myös uutena talkoiden suorittamisen vaihtoehtona 10kpl variksen tai harakan poistoa luonnosta. 10kpl kumpaa tahansa tai molempia hyväksytään yhtenä talkookerran suorituksena. Suoritus tulee todistaa johtokunnan jäsenelle.

Lisää aiheesta:

http://digijahti.fi/lue/digi-jahti-32017/pes-rosvot-paljastuivat-suomen-sorsat-taantuvat-ja-erityisen

Hirvipeijaiset

Kiimingin Erämiehet järjestää hirvipeijaiset Reposelässä pyhäinpäivänä 2.11.2019 klo 12.00–15.00 maanvuokraajille ja seuran jäsenille perheineen. Peijaisissa arvotaan yhden aikuisen hirven lihat läsnä olevien maanvuokraajien kesken.

Hirvijaoston kokous pidettiin 26.8.2019 klo 18.00 Reposelässä. Kokouksessa valittiin hirviporukoiden A ja B- johtajat. Kokouksessa käsiteltiin alkavan syksyn hirvijahti ja valittiin peijaistoimikunnan jäsenet ja peijaisisäntä. Kokousessa hyväksyttiin myös uusi heirvenmetsästyksensääntö.

Hirvenmetsästyssääntö

 

    Seuran ajankohtaiset tiedotteet ja syksyn jäsentiedote löytyvät osoitteesta www.kem.fi ja facebookista nimellä Kiimingin Erämiehet Ry. Paperinen jäsentiedote koteihin lähetetään vain keväällä jäsenmaksujen yhteydestä.

    Oulun seudun ympäristötoimen elintarvikevalvonnan Oiva-raportti (09.11.2017) löytyy alla olevasta linkistä:
    https://www.oivahymy.fi/hae-yrityksia/#text=kiimingin%20er%E4miehet&